Narodna in univerzitetna knjižnica

Aktualno

Statistične meritve o delu šolskih knjižnic v glasbenih šolah

Obveščamo vas, da bodo med 7. 10. 2019 in 21. 10. 2019 potekale statistične meritve o delu šolskih knjižnic v glasbenih šolah. V skladu z novelo Zakona o knjižničarstvu (UL RS, št. 92/15) bo meritve izvajal Center za razvoj knjižnic, Narodna in univerzitetna knjižnica (v nadaljevanju NUK). Meritve se bodo izvajale v sistemu BibSiSt, s pomočjo katerega NUK že več let izvaja meritve tudi za vse druge vrste knjižnic. Šole bodo do vprašalnika dostopale na spletnem naslovu: https://old-bibsist.nuk.uni-lj.si/vprasalnik/index.php.

Uporabniško ime in geslo za dostop do vprašalnika bo šolam poslal NUK na elektronski naslov ravnatelja oziroma zavoda.

V času meritev bo vsak delovni dan med 9.00 in 14.00 uro zagotovljena strokovna in tehnična pomoč. Za vsa vprašanja v zvezi z izpolnjevanjem vprašalnika se lahko obrnete na naslednje kontaktne osebe:

Vzorec aktualnega statističnega vprašalnika je na voljo tukaj.

V meniju na levi strani vprašalnika pa se nahaja prenovljen priročnik (http://cezar.nuk.uni-lj.si/common/files/metodologija/prirocnik_za_meritve.pdf), ki vsebuje dopolnjene definicije, pogosta vprašanja in navodila za pridobivanje zahtevanih podatkov in izpolnjevanje vprašalnika.